Kokios rūšies dantų implantus pasirinkti?

implantaiDantų implantai yra vienas iš moderniausių būdų atstatyti prarastus dantis ir užtikrinti ilgalaikį burnos sveikatos išsaugojimą. Tačiau pasirinkti tinkamus implantus gali būti iššūkis, nes rinkoje yra įvairių rūšių ir tipų. Nors visi implantai turi tą pačią pagrindinę funkciją – pakeisti trūkstamą dantį, yra skirtumų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti. Todėl svarbu suprasti, kokie implantų tipai egzistuoja ir kaip pasirinkti tinkamiausią pagal individualius poreikius.

Medžiagos

Pirmiausia, reikia atsižvelgti į medžiagas, iš kurių gaminami implantai. Dažniausiai naudojami titano ir keraminiai implantai. Titano implantai yra populiariausi dėl savo tvirtumo, ilgaamžiškumo ir puikios sąveikos su kaulu. Jie sėkmingai prigyja daugumai pacientų ir ilgainiui tampa stabiliais pagrindais dirbtiniams dantims. Kita vertus, keraminiai implantai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie yra alergiški metalui arba nori estetiškai natūralesnės išvaizdos, nes keramika yra balta ir artimesnė natūraliems dantims

Dydis ir forma

Renkantis dantų implantus, svarbu apsvarstyti ir implantų dydį bei formą. Įprasti implantai yra cilindriniai arba kūginiai, tačiau esant siauram žandikauliui ar sudėtingesnei situacijai, gali būti reikalingi mažesni, mini implantai. Mini implantai yra mažesnio skersmens ir gali būti naudojami, kai žandikaulyje trūksta kaulo masės, arba esant ribotai vietai, kur negalima įstatyti įprastinio dydžio implanto.

Profesionalai

Dantų implantacijos procedūra reikalauja specialių žinių bei patirties. Profesionalūs odontologai, atliekantys šias operacijas, turi būti gerai apmokyti ir turėti praktinės patirties atliekant sudėtingus chirurginius darbus. Svarbu ieškoti gydytojų, kurie specializuojasi būtent dantų implantacijoje, o ne tik bendrai odontologijoje. Tai suteikia užtikrintumo, kad specialistas žino visus procedūros niuansus ir gali tinkamai atlikti operaciją.

Vilniuje veikia daug aukštos kvalifikacijos odontologijos klinikų, kuriose dirba patyrę implantologai, todėl pacientai turi galimybę rinktis iš plataus profesionalų rato. Renkantis kliniką, būtina pasidomėti specialistų patirtimi, jų atliktais darbais bei klientų atsiliepimais. Interneto svetainėse dažnai galima rasti gydytojų biografijas, jų kvalifikaciją, atliktų operacijų aprašymus ir netgi nuotraukas prieš ir po.

Etapiškumas

Taip pat būtina atsižvelgti į tai, ar jums reikalingas vieno etapo, ar dviejų etapų implantavimas. Vieno etapo procedūra yra greitesnė, nes implantas įdedamas ir virš jo iškart pritvirtinamas laikinas protezas. Tai leidžia pacientui iš karto naudotis nauju dantimi. Dviejų etapų procedūra, dažniausiai naudojama sudėtingesniais atvejais, reikalauja ilgesnio gijimo laikotarpio, per kurį implantas prigyja prie kaulo, prieš dedant galutinį protezą.

24-111a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode