Marcinkevičius




Po rekonstrukcijos atidaromas Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

klaipedosmuzikinisKlaipėdoje šeštadienio vakarą gala renginiu atidaromas Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.

Į renginį Klaipėdoje atvyks šalies prezidentas Gitanas Nausėda, kultūros ministras Simonas Kairys. Uostamiestyje laukiama svečių iš kitų Europos teatrų. 

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras atveriamas po daugiau kaip penkerius metus trukusios rekonstrukcijos, kurios metu viena pastato dalių buvo nugriauta ir iškilo naujas statinys. Rekonstruota ir likusi senoji pastato dalis.

Anot teatro vadovybės, planuota, kad rekonstrukcija atsieis apie 23-24 mln. eurų, tačiau dėl infliacijos, Rusijos karo Ukrainoje, COVID pandemijos, kilusių logistinių iššūkių ji atsiėjo dvigubai daugiau – 49,4 mln. eurų. 

Teatro plotas išaugo dvigubai ir siekia apie 9 tūkst. kv. metrų. Anksčiau vienintelė teatro salė talpino apie 500 žiūrovų, dabar didžiojoje salėje grojant orkestrui tilps apie 670 svečių, o mažesnėje – apie 160. 

Norintiems apsilankyti teatre, jau numatyti renginiai nuo balandžio pabaigos. Nors iki šiol planuota pastatyti požeminę automobilių statymo aikštelę po Atgimimo aikšte, jos nesant, automobilius žiūrovai gali statyti Danės gatvėje, kurioje eismas performuotas į vienos krypties, o mašinų statymas numatytas įstrižai. 

Dabartinis muzikinio teatro pastatas iškilo sovietmečiu, pirminė jo paskirtis buvo Klaipėdos kultūros rūmai. Rūmus 1956–1959 metais suprojektavo kaunietis architektas Algimantas Mikėnas.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode