Parama dėkojame




Profesionalus saulės elektrinės įrengimas

sauleselektrineJeigu galvojate apie saulės elektrinę ir norėtumėte įsirengti ją ant savo namo stogo ar sode, vertinga būtų taip ir padaryti. Saulės elektrinės yra be galo vertingas įrenginys, aprūpinantis nuosava elektra visus metus. Kartą jas įsirengus nebereikės pergyventi dėl elektros daugybę metų. Skaitydami toliau sužinosite, kaip tai geriausia padaryti ir kur kreiptis, kad saulės jėgainės įrengimas nesukeltų jokių rūpesčių.

Kaip įrengiamos saulės jėgainės?

Saulės jėgainės įrengiamos statant specialias prilaikančias konstrukcijas ir montuojant pasirinktus modulius, dar kitaip žinomus kaip plokštės, kurios ir yra matomiausia jėgainės dalis, pirmiausiai krintanti į akį. Tuo pačiu dar montuojami inverteriai, arba įtampos keitikliai, atsakingi už elektros energijos generavimą, įrengiamas ir dvipusis skaitiklis, leidžiantis pasirinkti srovės kryptį. Tai bendra, trumpai perteikta saulės jėgainės schema didesniam aiškumui.

Didžiausi saulės elektrinių privalumai:

  • nepriklausomas atsinaujinančios elektros energijos išgavimo būdas;

  • nekenkia aplinkai;

  • greitas ir nesudėtingas įrengimas;

  • didina namo vertę ir energinę klasę;

  • neužima daug papildomos vietos;

  • yra galimybė pasaugoti sukauptą išgautos elektros energijos perteklių ir panaudoti jį žiemą, kai mažiau saulės;

  • investicija laikui bėgant ženkliai atsiperka.

Tinkamiausia vieta elektros išgavimui

Tam, kad saulės elektrinė išgautų maksimalią naudą, svarbu įrengti ją kruopščiai parinktoje ir labiausiai tinkamoje vietoje. Kaip jau turbūt supratote, ten turi būti daugiausiai saulės.

Pagal savo tipą, saulės jėgainės gali būti montuojamos ant gyvenamo nuosavo namo stogo, ant kitų pastatų sklype stogų, užmiesčio sodyboje arba tiesiog sklype ant žemės. Taupiausias vietos užėmimo atžvilgiu yra saulės jėgainės įrengimas ant stogo, tačiau tokiu atveju turi būti pakankamai gera ir tvirta stogo danga. Jei stogas silpnas, geriau rinktis įrengi saulės modulius ant žemės, ypač tada, kai sklypas didelis ir saulėtas.

Saulės jėgainių įrengimo variantų gali būti ir dar daugiau, pavyzdžiui, integruoti moduliai, dedami vietoje stogo dangos. Modernios technologijos atveria labai plačias įrengimo galimybes pagal savo poreikius.

Saulės elektrinės įrengimas nebus sudėtinga su profesionalių specialistų pagalba! Kreipkitės visais rūpimais modulių pasirinkimo bei įrengimo klausimais ir kartu bus surastas geriausias bei taupiausias įmanomas įrengimo sprendimas.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode