Išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas

vaitkusŠiandien Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje išrinktas šių metų Meilės Lukšienės premijos laureatas. Juo tapo Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytojas Šarūnas Vaitkus.

„Man ši premija - tarsi gaivaus vėjo gūsis, raginantis, įkvepiantis dar labiau stengtis. Kartu ši premija – tarsi dedikacija visiems mano sutiktiems mokytojams“, - sakė Šarūnas Vaitkus.

Šarūnas Vaitkus Vilniaus jėzuitų gimnazijoje dirba nuo 2022 metų. Per pamokas naudoja inovatyviausias matematikos mokymo priemones, pvz., ,,Geogebra“, ,,Desmos“, ,,Mathcha“. Pamokose neapsiriboja vien teorija ar uždavinių sprendimu, bet kalba ir apie tai, kaip ugdyti mokymosi įpročius, kaip mokytis matematikos, ją pamilti. Šarūnas yra dviejų mokytojų su viena klase darbo modelio kūrėjas ir praktikas.

Su matematikos mokytojais ir mokiniais jis dalijasi savo kurta metodine medžiaga, veda seminarus, skaito pranešimus konferencijose. Pernai seminarų ir pranešimų klausėsi daugiau kaip 200 Lietuvos matematikos mokytojų, mokytojo Šarūno kurtos metodinės priemonės per dvejus metus buvo atvertos daugiau kaip 100 000 kartų.

Jis yra mentorius jauniems, naujiems matematikos mokytojams, konsultuoja kolegas įvairiais matematikos mokymo klausimais. Jis taip pat telkia matematikos mokytojų bendruomenę, aktyviai dalyvauja siūlant naujus sprendimus, kaip pagerinti matematikos mokymą.

Šarūnas Vaitkus taip pat veda neformalaus ugdymo užsiėmimus „Alpha klubo“ nariams - matematikos olimpiadininkams ir entuziastams. Klube ruošiamasi įvairiems matematikos konkursams, sprendžiami mokyklinį kursą pranokstantys uždaviniai.

Mokytojas Šarūnas veda ir nuotolines matematikos pamokas, kuriose gali dalyvauti bet kuris Lietuvos mokinys.

Vienas iš jauno mokytojo prioritetų – ir profesinis tobulėjimas. Šiemet Šarūnas Vaitkus pradeda studijuoti švietimo lyderystės magistrantūros studijų programą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, o ateityje svarsto ir apie doktorantūrą matematikos mokymo srityje.

Apie Meilės Lukšienės premiją.

Premija gali būti skiriama Lietuvoje ar užsienio valstybėje lituanistinio švietimo įstaigose dirbantiems mokytojams, švietimo pagalbos specialistams. Meilės Lukšienės premija skiriama už sėkmingą pedagoginės veiklos startą, demokratiškumo, humaniškumo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti Meilės Lukšienės idėjas.

Kandidatūras turi teisę siūlyti švietimo įstaigų vadovai, savivaldybės ar kiti mokyklų steigėjai, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, veikiančios švietimo srityje, ministerija ir jai pavaldžios įstaigos,  taip pat savo kandidatūras gali teikti patys mokytojai.

Premijos dydis – 6600 Eur (120 BSI). Premija bus įteikta spalio mėn. kartu su Metų mokytojo premijomis, minint Tarptautinę mokytojų dieną.

ŠMSM nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode