RETRO

Pasitikrinkite: nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistema turi būti suderinama su naudojamu išmaniuoju įrenginiu

nuolatinioVis daugiau gyventojų, sergančių pirmo tipo cukriniu diabetu, pasinaudoja nuo šių metų liepos 1 d. atsiradusia galimybe gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis kompensuojamą nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemą. Tai itin palengvina ligos kontrolę, tačiau atkreipiame gydytojų ir pacientų dėmesį, kad prieš skiriant ar įsigyjant gliukozės kiekio stebėjimo sistemą, svarbu įsitikinti, ar ji suderinama su paciento naudojamu išmaniuoju telefonu. 

Šiuo metu kompensuojamos dviejų gamintojų gliukozės kiekio stebėjimo sistemos – „A7+TouchCare CGM“ ir „DexcomOne“. Abi jos gali būti naudojamos išmaniuosiuose įrenginiuose ir su „iOS“, ir su „Android“ operacinėmis sistemomis. Vis dėlto, gliukozės kiekio stebėjimo sistema gali neveikti, jei naudojamasi išmaniojo telefono modeliu, kuris yra su ja nesuderinamas.

Pacientai, įsigiję „A7+TouchCare CGM“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą, į išmanųjį įrenginį turi atsisiųsti „Medtrum EasySense“ programėlę. Jei naudojama „iOS“ operacine sistema, šią programėlę galima atsisiųsti iš „Apple“ „App Store“. Jei naudojamas išmanusis įrenginys su „Android“ sistema – iš „Google Play“.

Daugiau informacijos apie „A7+TouchCare CGM“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą ir išsamų su ja suderinamų išmaniųjų įrenginių modelių sąrašą rasite ČIA.

„DexcomOne“ gliukozės kiekio stebėjimo sistema taip pat veikia su tam tikrais išmaniųjų įrenginių modeliais, turinčiais „iOS“ arba „Android“ operacines sistemas. Programėlę atitinkamai galima atsisiųsti iš „Apple“ „App Store“ arba „Google Play“.

Daugiau informacijos apie „DexcomOne“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą ir išsamų su ja suderinamų išmaniųjų įrenginių modelių sąrašą rasite ČIA.

Primename, kad nuo 2022 m. liepos 1 d. nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemos PSDF lėšomis kompensuojamos visiems gyventojams, sergantiems pirmo tipo cukriniu diabetu. Nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemas gali išrašyti gydytojas endokrinologas, gydytojas vaikų endokrinologas, vidaus ligų gydytojas, vaikų ligų gydytojas ar šeimos gydytojas, o ją įsigyti galima vaistinėse.

Plačiau apie šią galimybę skaitykite ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode