RETRO

Būsimasis kardinolas vysk. O. Cantoni: Viešpats nesirenka geriausių, bet vargšus

BusimasisKomo vyskupas dėkoja popiežiui. Žinia pasiekė jį nelauktai. „Viešpats nesirenka geriausių, tačiau mažutėlius, vargšus, tarp jų esu ir aš.“

Vyskupo Oscaro Cantoni istorijoje – pasišventimas jaunimui, seminaristams, jo gimtajai Komo vyskupijai, kur jis gimė prieš 72 metus. 25-erių tapo kunigu, iš karto ėmė rūpintis vyskupijos jaunimo sielovada, pašaukimais, rengdamas įvairius maldos, formacijos susitikimus, skirtus jaunimui. 2005 m. paskirtas Kremos vyskupu, 2016 m. jam patikėta Komo vyskupija, kurią 2020 m. sukrėtė tragiškas kunigo Roberto Malgesini nužudymas. Paskirtasis kardinolas šiam kunigui skiria daug dėmesio.

Ar nustebino popiežiaus Pranciškaus sprendimas skirti jį kardinolu? Kai žinia buvo paskelbta, vyskupas vienoje parapijoje dalyvavo Sutvirtinimo liturgijoje, tad sužinojo vėliau. Priėmė su nuostaba, nes jautėsi nevertas. „Tikiu, kad Viešpats nesirenka geriausių, o mažutėlius, vargšus, tad tarp jų esu ir aš, todėl mane sujaudino ši dovana, kurios nenusipelniau, kuris pagerbia Komo vyskupiją. Šį naują Šventosios Dvasios nuotykį pavedu Dievo tautos maldoms“, – sakė vyskupas.

Jo tarnystė visada buvo pažymėta ypatingu dėmesiu jaunimui, seminaristams. Anksčiau vyskupas buvo seminarijos dvasios tėvas, atsakingas už pašaukimų sielovadą. Tuo jis domėjosi ne tik Italijos lygmeniu, tačiau ir visos Europos kontekste. Tad šį kvietimą jis mato kaip gražų ženklą, kad Viešpats jį kviečia patvirtinti broliams, jog galima sekti savo pašaukimu ir tapti tuo, kuo Viešpats kviečia būti.

Komo vyskupija sulaukė ypač daug dėmesio kai prieš porą metų buvo žiauriai nužudytas kunigas Roberto Malgesini. Komo vyskupo paskyrimas kardinolu liudija ir popiežiaus artimumą vyskupui ir vyskupijai, atveriant kelią savo širdyje. Vyskupas buvo labai artimas su kunigu, jaučia jo buvimą ir užtarimą, ir tiki, kad kunigas laimina jį ir jo tarnystę iš dangaus, laimindamas visą vyskupiją. (DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode