Sprogimas

Svetoslavas Ševčukas: metas susimąstyti, kaip kurti sėkmingą valstybę

metas„Nepaisant kraujo upių, lavonų kalnų, ašarų jūros, Ukraina laikosi, kovoja ir meldžiasi“, – patikino Sviatoslavas Ševčukas, Ukrainos graikų apeigų katalikų Bažnyčios vadovas, rugpjūčio 9 d. video žinioje kreipdamasis 167-ąją ukrainiečių tautai nelygios kovos su neteisingu agresoriumi Rusija dieną.

Didysis arkivyskupas šią dieną informavo apie padėtį fronto linijose ir visoje šalyje, apie tai kaip priešas be perstojo puola, bet priverstas grįžti tuščiomis rankomis. Svetoslavas Ševčukas video žinioje meldėsi ir kvietė melstis už medicinos darbuotojus, dėkojo sužeistuosius gydantiems gydytojams ir slaugėms, ypač tarnaujantiems mūšio lauke. „Karo sąlygomis pamatome kad medicinos menas yra ypatingas menas – tai tarnystė ne tik kenčiančiam žmogui, bet ir pačiam Kristui. Šiandien dėkojame visiems už pašaukimą tarnauti ir gelbėti gyvybes, kurį kiekvienas medicinos darbuotojas pajuto savo širdyje“, sakė arkivyskupas.

Vyriausias ganytojas be to kvietė susimąstyti ir apie Ukrainą po karo, pridurdamas, kad niekas nė kiek neabejoja Ukrainos pergale. Jis raginio semtis iš krikščioniškos išminties, kaip kurti sėkmingą valstybę, kurioje žmonės gali gyventi laisvi ir laimingai ir, pagal Bažnyčios socialinį mokymą, priminė keturias sėkmingos valstybės kūrimo sąlygas: pagarbą žmogaus orumui ir gyvybei, solidarumą, bendrąjį gėrį ir subsidiarumą.

„Kviečiu svajoti ir kurti. Tikime, kad Dievas palaimins mūsų visų bendrą svajonę. Ukraina nugalės!“ (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode