Sprogimas

Praėjusią savaitę nusižudė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikas

praejusiaPraėjusią savaitę nusižudė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) medikas, BNS informavo Lietuvos medikų sąjūdis.

„Tai antras atvejis, kai šioje ligoninėje nusižudo medikas“, – pirmadienį sakė Medikų sąjūdžio valdybos pirmininkė Auristida Gerliakienė.

BNS šaltinių duomenimis, medikas nusižudė penktadienį.

A. Gerliakienės teigimu, gydymo įstaiga apie šį įvykį oficialiai neinformavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM).

„Kalbėjau su ministerijos atstovais, tai jie nežinojo apie tai“, – kalbėjo Medikų sąjūdžio atstovė.

Ji teigė neturinti tą patvirtinančios informacijos, tačiau įvykį siejo su galimu mobingu ligoninėje. Vis dėlto vėliau informavo, kad įtarimai nepasitvirtino.

„Tikrai ne iš vieno patikimo šaltinio – medikų, dirbančių toje ligoninėje, – gavau informacijos, kad skyrius tikrai geras, ten nebuvo jokio mobingo“, – sakė organizacijos vadovė.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta BNS informavo, jog ministerija „nėra gavusi signalų apie tai, kad konkrečiu atveju būtų kokių nors sudėtingų situacijų dėl darbo sąlygų“.

„Mes susisiekėme su gydymo įstaiga dar vakar, šiuo metu bendraujame su administracija, kuri mus informavo apie žingsnius, kuriuos atlieka: yra nurodoma, kur galima kreiptis psichologinės pagalbos, bendradarbiaujama su Krizių įveikimo centru“, – teigė ministro atstovė.

„Aiškinamės situaciją“, – pridūrė ji.

Kaip BNS informavo RVUL atstovė Asta Bagdonavičienė, apie kolegos netektį penktadienį pranešė jo šeimos nariai, tačiau mirties aplinkybės nebuvo detalizuotos.

„Apie tai oficialių duomenų neturime iki šiol – žinome tik iš nuogirdų bei žiniasklaidoje viešinamos informacijos. Pastaruoju metu gydytojas atostogavo“, – nurodė ligoninės atstovė.

Jos teigimu, penktadienį gauta žinia „labai sukrėtė ir nuliūdino visą kolektyvą“.

„Velionis gydytojas ligoninėje dirbo nuo 2005 metų, todėl daug kas jį pažinojo kaip linksmą, draugišką, aktyviai bendraujantį žmogų. Būtent toks jis buvo prisimintas ir tądien ligoninės koplyčioje velionio atminimui pagerbti skirtose mišiose“, – sakė A. Bagdonavičienė.

Ligoninės atstovė teigė, kad gydytojas sirgo, o apie ligą žinoję kolegos „jį labai palaikė, draugiškai rūpinosi ir teikė pagalbą“.

„Skyriaus vadovybė lanksčiai žiūrėjo į jo pageidavimus dėl darbo laiko, atsižvelgdama į visus nedarbingumo epizodus, atostogų prašymus ir kitus darbo organizavimo aspektus, todėl griežtai atmetame bet kokias mobingo insinuacijas“, – dėstė A. Bagdonavičienė.

„Netikėta žmogaus mirtis visada yra didžiulė tragedija, paliekanti daug skausmo ir neatsakytų klausimų. Tai itin jautri ir diskretiška tema, kurioje neišvengiamai paliečiami asmens privataus gyvenimo klausimai, o jų viešinti neturime nei juridinės, nei moralinės teisės“, – pridūrė ji.

Per pastaruosius kelerius metus tai yra antrasis RVUL mediko savižudybės atvejis.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode