Sprogimas

Pinigų perlaidos Lietuvoje siunčiamos vis rečiau

perlaidosTiek vietinių, tiek tarptautinių piniginių perlaidų pastaraisiais metais nuosekliai mažėja. Lietuvos paštas sako, kad tam didžiausios įtakos turi nuo kovo sustabdytos piniginės perlaidos į Rusiją ir Baltarusiją, o Lietuvoje atsiskaitymai grynaisiais retėja.  

Kaip BNS sakė Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Deimantė Žukauskaitė, gautų tarptautinių perlaidų per šių metų pirmąjį pusmetį buvo maždaug 14 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu, o išsiųstų – apie 35 proc. mažiau.

„Tikėtina, kad dėl to tarptautinių gautų perlaidų per visus 2022 metus bus 15 proc. mažiau nei 2021-aisiais, o tarptautinių išsiųstų – iki 30 proc. mažiau“, – sakė D. Žukauskaitė.

Vietinių perlaidų siunčiama taip pat mažiau: gautų perlaidų šiemet, 23 proc. mažiau, o išsiųstų – taip pat 23 proc. mažiau. Vietinių perlaidų skaičius 2022 metais, prognozuojama, gali būti iki 20 proc. mažesnis nei 2021-aisiais.

„Šį mažėjimą, tikėtina, daugiausiai lemia mažesnis gyventojų naudojimasis grynaisiais pinigais ir populiarėjantys alternatyvūs finansinių perlaidų būdai (naudojant bankų programėles, „Revolut“ –  BNS)“, – teigė D. Žukauskaitė. 

Šiuo metu vidutinė siunčiamos tarptautinės perlaidos suma siekia 290 eurų, o gaunamos – 320 eurų. Tuo metu tiek siunčiamos, tiek gaunamos vietinės perlaidos vidurkis yra apie 120 eurų. 

Lietuvos paštas, motyvuodamas komerciškai jautria informacija, nenurodo aptarnautų perlaidų kiekio. 

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode